Estimadas familias:

Ante las circunstancias actuales y excepcionales que estamos viviendo, el pasado 7 de mayo, la Secretaría Autonómica de Educación y Formación Profesional publicó una Resolución por la que se establecen el marco y las directrices de actuación que hay que desarrollar durante el tercer trimestre del curso 2019/2020 y el inicio del curso 2020/2021, ante la situación de crisis ocasionada por la Covid-19. Os adjunto dicha resolución para que tengáis a disposición el texto íntegro.

En este correo, me voy a limitar a mencionar los aspectos que consideramos más relevantes y que debéis conocer tanto vosotros como vuestros hijos e hijas.

  • El objetivo prioritario es que el alumnado no pierda el curso y pueda continuar avanzando en su formación.

  • Los centros educativos emitirán un informe individual valorativo del trabajo realizado por todo el alumnado en el presente curso para ser tenido en cuenta en el próximo curso.

  • La promoción de curso será la norma general en todas las etapas, considerándose la repetición de curso una medida muy excepcional.

  • Para promocionar de curso, no se tendrán en cuenta el número de materias no superadas. Pero atención: promocionar no significa aprobar. El alumnado que pase con materias suspendidas tendrá que recuperarlas el curso próximo mediante un plan de refuerzo personalizado.

  • Los equipos docentes solo propondrán la repetición de curso a aquellos alumnos y alumnas que se considere que no tienen posibilidad de alcanzar el nivel competencial básico del curso evaluado a lo largo del curso escolar 2020-2021.

  • La evaluación final del curso en todos los niveles se conformará con los resultados de la primera y la segunda evaluación, y, en su caso, con la mejora de la tercera evaluación.

  • Los centros no harán pruebas de evaluación extraordinaria para el alumnado de los cursos de 1ºESO a 3º ESO.

  • En 4º ESO, la titulación será la práctica habitual para el alumnado. Las decisiones de repetición las tomará el equipo docente y ponderarán los siguientes aspectos:

– Resultados de las dos primeras evaluaciones.

– Posibilidad de seguir con éxito el curso siguiente.

– Actitud de trabajo durante el tercer trimestre.

– Número de asignaturas suspendidas.

  • Los alumnos de 4º ESO sí tendrán una evaluación final extraordinaria para que tengan la posibilidad de aprobar asignaturas no superadas en la evaluación final. Las pruebas extraordinarias se concretan en proyectos, trabajos y tareas que se les pedirá después de la evaluación final. La celebración de exámenes presenciales está sujeta a las instrucciones de la Secretaría Autonómica de Educación, pero de momento no se contemplan.

  • En 1º de Bachillerato, 1º de FPB y 1º de GM de Gestión Administrativa, la promoción de curso será la norma general, sin que sea determinante el número de asignaturas o módulos profesionales no superados. Ello no supone aprobar dichas asignaturas o módulos, supone que tendrán que ser superados el curso siguiente mediante un plan de refuerzo.

  • En 1º de Bachillerato, 1º de FPB y 1º de CF de Gestión Administrativa, la repetición se considera una medida de carácter excepcional y la propondrá el equipo docente cuando se considere:

    – que el alumno/a no tiene posibilidades de alcanzar el nivel competencial básico del curso evaluado durante el curso siguiente.

    – que la repetición favorecerá su competencia personal y social, así como posterior promoción académica.

  • En 2º de Bachillerato, la titulación será la práctica habitual para todo el alumnado. La decisión será tomada por el equipo docente, considerando los siguientes aspectos:

    – resultados de las dos primeras evaluaciones.

    – posibilidad de seguir con éxito el curso siguiente.

    – actitud de trabajo durante el periodo de actividad no presencial.

    – número de materias con evaluación negativa.

  • Tanto en 1º como en 2º de Bachillerato habrá una evaluación extraordinaria para el alumnado que no haya superado todas las materias en la evaluación final ordinaria. En el caso de 1º de Bachillerato, las pruebas de evaluación extraordinarias serán de carácter voluntario y en 2º de bachillerato tendrán carácter obligatorio. Estas pruebas finales extraordinarias podrán concretarse a través de exámenes presenciales, siempre bajo supervisión de las autoridades sanitarias.

  • En los ciclos de FPB y GM se incorporará, excepcionalmente, un módulo integrado que contendrá: los resultados del aprendizaje y criterios de evaluación del módulo de FCT, más los objetivos generales de cada uno de los títulos. Este nuevo módulo sustituirá excepcionalmente al módulo de FCT.

  • En FPB, el alumnado que no haya sido propuesto para obtener el título de Graduado de la ESO tendrá que presentarse a pruebas de evaluación extraordinarias. Dichas pruebas podrán concretarse en proyectos, tareas y trabajos.

  • En GM, habrá una evaluación extraordinaria para el alumnado que no haya superado todos los módulos en la evaluación final ordinaria. En el caso de 1º de GM será de carácter voluntario y en 2º de GM tendrá carácter obligatorio. Estas pruebas finales extraordinarias podrán concretarse a través de exámenes presenciales, en función de lo que determinen las autoridades sanitarias.

Como imagino que después de leer estas líneas os habrán surgido más preguntas, os remito al texto íntegro que os adjunto. Así y todo, estamos para ayudaros en todo lo que esté en nuestras manos.

Para finalizar, mi consejo es que animéis a vuestros hijos e hijas a seguir trabajando ya que sin ninguna duda el trabajo y el esfuerzo de este tercer trimestre podrá ser decisivo en su calificación final.

Aprovecho para recordaros que el proceso de matrícula telemática termina el lunes 18 de mayo y si tenéis algún problema técnico o se ha producido cualquier error en la elección de optativas, debéis contactar con el coordinador tic al correo coordinadortic@ieslesdunes.com.

Un saludo cordial.

Isidra Bellot Amorós / Directora del IES Les Dunes

Estimades famílies:


Davant les circumstàncies actuals i excepcionals que estem vivint, el passat 7 de maig, la Secretaria Autonòmica d’Educació i Formació Professional va publicar una Resolució per la qual s’estableixen el marc i les directrius d’actuació que cal desenvolupar durant el tercer trimestre del curs 2019/2020 i l’inici del curs 2020/2021, davant la situació de crisi ocasionada per la Covid -19. Us adjunte aquesta resolució perquè tingueu a disposició el text íntegre.


En aquest correu, em limitaré a esmentar els aspectes que considerem més rellevants i que heu de conéixer tant vosaltres com els vostres fills i filles.

  • L’objectiu prioritari és que l’alumnat no perda el curs i puga continuar avançant en la seua formació.
  • Els centres educatius emetran un informe individual valoratiu del treball realitzat per tot l’alumnat en el present curs per a ser tingut en compte en el pròxim curs.
  • La promoció de curs serà la norma general en totes les etapes, considerant-se la repetició de curs una mesura molt excepcional.
  • Per a promocionar de curs, no es tindran en compte el nombre de matèries no superades. Però atenció: promocionar no significa aprovar. L’alumnat que passe amb matèries suspeses haurà de recuperar-les el curs pròxim mitjançant un pla de reforç personalitzat.
  • Els equips docents només proposaran la repetició de curs a aquells alumnes i alumnes que es considere que no tenen possibilitat d’aconseguir el nivell competencial bàsic del curs avaluat al llarg del curs escolar 2020-2021.
  • L’avaluació final del curs en tots els nivells es conformarà amb els resultats de la primera i la segona avaluació, i, en el seu cas, amb la millora de la tercera avaluació.
  • Els centres no faran proves d’avaluació extraordinària per a l’alumnat dels cursos de 1ºESO a 3r ESO.
  • En 4t ESO, la titulació serà la pràctica habitual per a l’alumnat. Les decisions de repetició les prendrà l’equip docent i ponderaran els següents aspectes:

– Resultats de les dues primeres avaluacions.

– Possibilitat de seguir amb èxit el curs següent.

– Actitud de treball durant el tercer trimestre.

– Nombre d’assignatures suspeses.

  • Els alumnes de 4t ESO sí tindran una avaluació final extraordinària perquè tinguen la possibilitat d’aprovar assignatures no superades en l’avaluació final. Les proves extraordinàries es concreten en projectes, treballs i tasques que se’ls demanarà després de l’avaluació final. La celebració d’exàmens presencials està subjecta a les instruccions de la Secretaria Autonòmica d’Educació, però de moment no es contemplen.
  • En 1r de Batxillerat, 1r de FPB i 1r de GM de Gestió Administrativa, la promoció de curs serà la norma general, sense que siga determinant el nombre d’assignatures o mòduls professionals no superats. Això no suposa aprovar aquestes assignatures o mòduls, suposa que hauran de ser superats el curs següent mitjançant un pla de reforç.
  • En 1r de Batxillerat, 1r de FPB i 1r de CF de Gestió Administrativa, la repetició es considera una mesura de caràcter excepcional i la proposarà l’equip docent quan es considere:

– que l’alumne/a no té possibilitats d’aconseguir el nivell competencial bàsic del curs avaluat durant el curs següent.

– que la repetició afavorirà la seua competència personal i social, així com posterior promoció acadèmica.

  • En 2n de Batxillerat, la titulació serà la pràctica habitual per a tot l’alumnat. La decisió serà presa per l’equip docent, considerant els següents aspectes:

– resultats de les dues primeres avaluacions.

– possibilitat de seguir amb èxit el curs següent.

– actitud de treball durant el període d’activitat no presencial.

– nombre de matèries amb avaluació negativa.

  • Tant en 1r com en 2n de Batxillerat hi haurà una avaluació extraordinària per a l’alumnat que no haja superat totes les matèries en l’avaluació final ordinària. En el cas de 1r de Batxillerat, les proves d’avaluació extraordinàries seran de caràcter voluntari i en 2n de batxillerat tindran caràcter obligatori. Aquestes proves finals extraordinàries podran concretar-se a través d’exàmens presencials, sempre sota supervisió de les autoritats sanitàries.
  • En els cicles de FPB i GM s’incorporarà, excepcionalment, un mòdul integrat que contindrà: els resultats de l’aprenentatge i criteris d’avaluació del mòdul de FCT, més els objectius generals de cadascun dels títols. Aquest nou mòdul substituirà excepcionalment al mòdul de FCT.
  • En FPB, l’alumnat que no haja sigut proposat per a obtindre el títol de Graduat de l’ESO haurà de presentar-se a proves d’avaluació extraordinàries. Aquestes proves podran concretar-se en projectes, tasques i treballs.
  • En GM, hi haurà una avaluació extraordinària per a l’alumnat que no haja superat tots els mòduls en l’avaluació final ordinària. En el cas de 1r de GM serà de caràcter voluntari i en 2n de GM tindrà caràcter obligatori. Aquestes proves finals extraordinàries podran concretar-se a través d’exàmens presencials, en funció del que determinen les autoritats sanitàries.


Com imagine que després de llegir aquestes línies us hauran sorgit més preguntes, us remet al text íntegre que us adjunte. Així i tot, estem per a ajudar-vos en tot el que siga a les nostres mans.


Per a finalitzar, el meu consell és que animeu als vostres fills i filles a continuar treballant ja que sens dubte el treball i l’esforç d’aquest tercer trimestre podrà ser decisiu en la seua qualificació final.


Aprofite per a recordar-vos que el procés de matrícula telemàtica acaba el dilluns 18 de maig i si teniu algun problema tècnic o s’ha produït qualsevol error en l’elecció d’optatives, heu de contactar amb el coordinador tic al correu coordinadortic@ieslesdunes.com.

Una salutació cordial.

Isidra Bellot Amorós / Directora de l’IES Les Dunes